TikTok Türkiye’ye Temsilci Atayacak.

Ana SayfaTikTok Türkiye’ye Temsilci Atayacak.

Sosyal mecralara dayatılan yaptırımlara TikTok da dayanamadı ve temsilcilik açma kararı aldı.

Kendi sitelerinde yayınladığı haber aşağıdaki gibidir.

 

Türkiye’de TikTok güncellemesi

Yaratıcılık için bir platform olarak, her zaman yaratıcılarımızın benzersiz seslerini desteklemeye, açık ifadeyi teşvik etmeye ve canlı ve çeşitli topluluğumuzun yaratıcı ruhunu beslemeye gayret ettik. Ayrıca, küresel COVID-19 uygulama içi bilgi merkezimizden Meme Kanseri Farkındalık ayı #pembekurdele ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri #DeğişimİçinHareketeGeç gibi yerel Türkiye girişimlerine kadar topluluğumuzun refahına katkıda bulunan ve olumlu etki yaratacak çabalara da odaklandık.

Güvenlik ve esenlik bir platform olarak bizim için en önemli öncelikler ve topluluğumuz için güvenli bir alan korumaya yardımcı olmak için yeni araçlar sunmaya ve politikalarımızı güncellemeye devam ettik. Örneğin, platformda ortak bir davranış kuralları tanımlayan Topluluk Yönergelerimizi daha fazla açıklık sağlamak ve güvenlik politikalarımızı geliştirmek için güncelledik ve ebeveynlere gençlerin TikTok’taki varlığı üzerinde daha fazla bilgi ve kontrol sağlamak için Aile Eşleştirmesini tanıttık.

Piyasadaki meslektaşlarımızla birlikte, Türkiye’nin 5651 sayılı Internet Kanunu’nda yapılan ve yerel bir temsilcinin atanması ve yanıt geri dönüş süreleri gibi içerik kaldırma taleplerinin yönetimine ilişkin yönergeler de dahil olmak üzere sosyal medya platformları için çeşitli gereklilikleri özetleyen değiştirilmiş İnternet Yasasını ayrıntılı bir şekilde analiz ettik.

TikTok, farklı topluluklara ses veren güçlü bir platformdur ve Türkiye’deki insanlara benzersiz yemek pişirme becerilerini paylaşmaktan çizim konusunda kolay eğitimlere kadar kendilerini yaratıcı bir şekilde ifade etme fırsatı sunmaya odaklanmış durumdayız. Aynı zamanda faaliyet gösterdiğimiz pazarlardaki yerel yasalara saygı duymaya da kararlıyız, onlarla aynı fikirde olmasak bile. Bu nedenle, toplumumuzda gelişen yaratıcılığın temelini oluşturan ifade özgürlüğüne olan bağlılığımızı sürdürürken, yerel bir tüzel kişilik kurmak ve uyum için bir sonraki adım olarak Türkiye’de Hükümete yerel bir temas noktası sağlamak gibi yasanın gereklerine uyacağız.

Bunun TikTok’un içerik incelemesiyle ilgili politikalarını etkilemediğini ve kullanıcı verilerini yönetme şeklimizi değiştirmediğini açıkça belirtmek isteriz. Hükümetlerden gelen kaldırma isteklerini gözden geçirme konusunda güçlü mevcut süreçlerimiz vardır ve bunları yerel yasalara ve Topluluk Yönergelerimize göre değerlendiririz. Şeffaflık bizim temel ilkemiz olduğundan, Şeffaflık Raporu’ndaalınan talepleri düzenli olarak ifşaediyoruz.

TikTok’un Türkiye’de milyonlarca yaratıcıya ev sahipliği yaptığı için gurur duyuyoruz. Yaratıcılardan ve iş ortaklarından oluşan canlı yerel topluluğumuzu desteklemeye çalışırken yaratıcılık ve ifade için kapsayıcı ve çeşitli bir platform sunmaya devam etmeyi dört gözle bekliyoruz.

2021-01-09T13:18:20+00:00